Drunkorexia lijnen drankkilos tegen gaan
Als student eet je vaak ongezond, sprot je bijna niet en drink je liters alcohol en die combinatie zorgt ervoor dat je kilo’s aankomt. Veel studentes zien drunkorexia dan ook als oplossing om dit tegen te gaan. Dit houdt in dat je extreem gaat lijnen om zo de drankkilo’s tegen te gaan.

Een wijntje of een biertje af en toe kan geen kwaad, maar voor veel studenten eindigt een avondje stappen in een zuipfestijn. Als je veel drinkt en weinig beweegt, is de kans groot dat je een paar kilo aankomt. Studenten die op kamers gaan wonen komen in de eerste 3 maanden dan ook gemiddeld 1,2 kilo aan. Als je lid bent van een studentenvereniging drink je vaak meer, waardoor je gemiddeld 2,1 kilo aankomt.

Om die extra drankkilo’s kwijt te raken gaan sommige studenten op dieet en ontwikkelen zij drunkorexia. Dit houdt in dat ze doordeweeks zo goed als niets eten en in het weekend helemaal los gaan met alcohol. Volgens Elske van den Berg van Novarum, een behandelcentrum voor eetstoornissen, is dat een zorgelijke ontwikkeling. “Het is normaal om niet te eten en juist veel te drinken. Drunkorexia is nog niet echt een eetstoornis, zoals anorexia, maar het kan hier wel in uitmonden,” laat zij weten.

Top 5 meeste calorieën in alcohol

Hieronder vind je de top 5 alcoholische dranken met de meeste calorieën. De hoeveelheid calorieën is per glas vermeld.

  • Rode wijn: 155 calorieën per 125 milliliter
  • Witte wijn: 155 calorieën per 125 milliliter
  • Bier: 110 calorieën per 250 milliliter
  • Likeur: 110 calorieën per 35 milliliter
  • Rosé: 110 calorieën per 125 milliliter