Ik ben gek op de Italiaanse keuken en eerder kon je daarom al lezen hoe je een lekkere lasagne maakt. Deze keer kom ik weer met een Italiaans gerecht, namelijk een recept voor stokbrood met mozzarella en tomaat. Dit is niet alleen gezond en lekker, maar ook erg gemakkelijk te bereiden!

Ingrediënten:

  • 1 stokbrood
  • 1 groot bolletje mozzarella
  • 1 vleestomaat
  • 1 bosje basilicum
  • 1 scheutje olijfolie

Bereidingswijze:

Snij eerst de mozzarella en de vleestomaat in plakjes. Pak hierna het gewenste aantal sneetjes stokbrood, om deze vervolgens met de tomaat en mozzarella te beleggen. Sprenkel er wat olijfolie overheen en strooi wat van de basilicum op de belegde sneetjes stokboord. Naar smaak kun je het nog even in de oven zetten, zodat de mozzarella op het stokbrood smelt en de smaakaroma’s beter vrijkomen.

Eet smakelijk!