Als je elke dag brood mee moet nemen naar school of naar je werk, dan heb je wel eens trek in iets anders. Ik laat je met het volgende recept voor snijbonensalade zien hoe je dit zelf heel makkelijk kunt klaarmaken en daarna mee kunt nemen.

Ingrediënten:

  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram zwarte olijven
  • 250 gram snijbonen
  • ½ uitgeperste citroen
  • ½ rode paprika
  • 2 eetlepels olijfolie

Hoe?

Snijd de bonen schuin af, zodat het ruitjes worden. Doe ze in een pan kokend water en laat het 2 minuten koken. Doe de bonen in een vergiet en spoel ze even om met koud water. De bonen kunnen nu in een schaal met olijfolie en het citroensap.

Hierna snijd je de paprika en de olijven in blokjes en doe dit bij de snijbonen in de schaal. Breng dit alles op smaak met peper en zout. Vervolgens verkruimel je de geitenkaas, maar doe deze pas bij de bonen vlak voordat je het gaat eten.

Eet smakelijk!