Chocolate chip cookies zijn 1 van mijn favorieten koekjes en ze zijn natuurlijk nog lekkerder als je ze zelf maakt. Daarom vind je hieronder een recept voor 18 chocolate chip cookies.

Het leuke aan zelf chocolate chip cookies maken vind ik dat je kunt variëren met de ingrediënten. Zo kun je de pure chocolade vervangen door melk of witte chocolade. Een combi van meerdere smaken chocolade is ook erg lekker! Wil je helemaal iets speciaals proberen? Dan is het toevoegen van hazelnoten aan dit recept voor chocolate chip cookies ook een goed idee.

Ingrediënten:

  • 175 gram bloem
  • 125 gram zachte boter
  • 85 gram witte suiker
  • 85 gram bruine basterdsuiker
  • 125 gram pure chocolade
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder

Hoe?

Wanneer de boter goed zacht is meng je deze met het ei, bakpoeder en bloem. Mix dit in een grote kom en voeg ondertussen de bruine- en witte suiker toe.

Verwarm de oven voor op 190 º C en vet een bakplaat licht in met boter. Breek de chocolade in kleine brokjes schep deze door het mengsel. Wanneer je de stukjes chocolade door het mengsel geroerd hebt schep je dit met een grote lepel op de bakplaat. Zorg dat je veel ruimte open laat tussen de koekjes, deze worden tijdens het bakken groter.

Bak de koekjes 10 a 12 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Als laatste haal ze voorzichtig van de bakplaat af en laat ze even afkoelen.

Eet smakelijk!