Staat er binnenkort een gezellige filmavond met vriendinnen op de planning? Zet in plaats van de chips en M&M’s eens wat anders op tafel. Hieronder staan een aantal gezonde snacks voor een filmavond.

Groenten

Ga voor gezonde groenten! Worteltjes, cherrytomaatjes of schijfjes komkommer zijn een goede snack. Je kunt deze groentes serveren met een licht yoghurtsausje, maar het is natuurlijk gezonder zonder saus.

Fruit

Fruit is ook een gezonde en verantwoorde snack. Een bakje met bijvoorbeeld wat aardbeien, plakjes banaan, frambozen en druiven zijn niet alleen lekker, maar staan ook nog leuk op tafel.

Rijstsnacks

In plaats van chips serveer je rijstsnacks, deze bevatten weinig calorieën. Tegenwoordig zijn ze ook verkrijgbaar in lekkere smaak, denk hierbij aan de Snack a Jacks.

Suikervrije popcorn

Bij een gezellig filmavond mag popcorn natuurlijk niet ontbreken. Kies dan voor de zoute variant popcorn in plaats van de zoete variant. Deze is namelijk een stuk gezonder.

Noten

Het klopt dat noten relatief veel calorieën bevatten, maar de calorieën komen uit goede meervoudig onverzadigde vetzuren en essentiële eiwitten. Een klein bakje noten op tafel is dus zo slecht nog niet. Serveer de noten samen met een handje rozijnen.

Chocolade

Willen jij en je vriendinnen toch een beetje zondigen? Beloon jullie dan, na het opeten van de gezonde snacks, met een blokje chocolade. De enige voorwaarde is dat de chocola uit meer dan 75 procent cacao bestaat. In extra pure chocolade zitten namelijk minder suikers en meer antioxidanten.

Drinken

Probeer qua drinken niet voor frisdrank te gaan, maar maak zelf een fruitsmoothie of serveer een kan water met wat schijfjes citroen. Willen jullie toch graag een glaasje alcohol, kies dan voor rode wijn.

Voor alle snacks en drinken geldt natuurlijk dat ze gezond zijn mits je ze met mate eet. Wat is jouw favoriete gezonde snack?