Zin in iets lekkers? Maak dan zelf gebakken banaan. Deze snack ken je misschien wel van de Chinees, daar staat het alleen als Pisang Goreng op de kaart. Hieronder vind je het recept voor gebakken banaan.

Ingrediënten:

  • 4 grote bananen
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • olie

Hoe?
Voeg het zelfrijzend bakmeel en de vanillesuiker, ei en melk samen. Meng deze ingrediënten goed door elkaar totdat er een glad en stevig beslag ontstaat. Verwijder de schillen van de bananen en snijd deze in de lengte doormidden. Schep vervolgens de bananenstukken voorzichtig door het beslag.

Verhit hierna de olie in een hoge koekenpan, wok of frituurpan. Bak de stukken banaan tegelijk in de hete olie, deze moet ongeveer 180 °C zijn. Als het beslag om de banaan lichtbruin en knapperig is, kun je de bananen uit de pan halen.

Laat de bananen even uitlekken op keukenpapier. Wil je deze snack helemaal speciaal maken, serveer de gebakken banaan dan met een bolletje ijs of wat honing.

Eet smakelijk!