Ondanks dat ik ze niet zo vaak eet zijn chocoladetruffels bij mij toch wel erg geliefd. Daarom vind je hier een recept waarmee je zelf ongeveer 25 chocoladetruffels kunt maken.

Het leuke aan dit recept is dat je het naar smaak nog kunt veranderen. Zo kun je aan de cacao je favoriete hagelslag of bijvoorbeeld schilfers witte chocolade toevoegen voor een krokant laagje.

Ingrediënten:

  • 300 gram extra pure chocolade
  • 60 gram cacaopoeder
  • 7 eetlepels slagroom

Hoe?

Hak de 300 gram chocolade kleine stukjes en doe deze in een kom. Breng de chocolade au-bain marie aan de kook. Roer de chocolade ondertussen zachtjes door zodat er een glad gesmolten mengsel ontstaat.

Klop de slagroom los en verwarm deze tot een lauwwarme tempratuur. Voeg de slagroom vervolgens aan de chocolade toe en roer de 2 ingrediënten goed door elkaar. Laat het mengsel afkoelen en opstijven, het is niet de bedoeling dat het hard wordt dus roer het af en toe nog even door. Wanneer het opgesteven is mix het met behulp van een mixer tot een luchtige massa en zet het daarna 1 uur in de koelkast.

Zeef de cacao boven een groot plat bord en pak het chocolademengsel uit de koelkast. Maak hiervan kleine balletjes en rol deze door de cacao. Laat de truffels in de koelkast even opstijven, maar haal ze er vlak voor het opeten uit zodat ze op kamertempratuur kunnen komen.

Eet smakelijk!