De een is verslaafd aan chocola en de ander aan sigaretten. Toch zijn niet alle verslavingen even voor de hand liggend. Zo een meisje uit Californië verslaafd aan plastic.

Al 11 jaar lang eet de 18-jarige Kaiylin, uit het Californische Sacramento, gemiddeld 15 plastic voorwerpen per dag. Dat zijn ruim 60.000 plastic voorwerpen in haar leven. Ze eet zelfs nog liever plastic dan gewoon voedsel. Het liefste eet ze afstandsbedieningen, maar de plastic vorkjes, flesjes, pennendopen, kraaltjes, cd hoesjes, rietjes, kleerhangers en de cocktailprikkers van haar werk gaan er ook wel in. Kaiylin werkt in een restaurant en het meeste plastic krijgt ze daar.

Smaak, structuur en geluid

Maar wat vindt ze nou precies zo lekker plastic? Volgens Kaiylin gaat het haar niet zo om de smaak, maar om de structuur en het geluid dat het maakt als je erop kauwt. “Het is de manier waarop het kraakt. Het heeft een ruwe maar tegelijk ook gladde structuur,” vertelt ze.

Kaiylin kwam naar buiten met haar verslaving via het programma My strange addiction. In het Amerikaanse televisie programma op TLC komen de raarste verslavingen voorbij. Zo heeft de ene een verslaving aan bleek en neemt de ander de urn van haar man overal mee naar toe.

Geef mij maar gewoon een stuk chocola, in plaats van de hele dag op een stukje plastic te kauwen.