De liefde van de man gaat altijd door de maag en dat is natuurlijk ook het geval met Valentijnsdag. Daarom vind je hier een recept voor harten pizza. Deze romantische pizza’s zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens handig om mee te nemen.

Ingrediënten:

  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • Pak pizzamix
  • Geraspte kaas
  • Olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel suiker
  • Scheutje azijn of citroensap
  • Gemalen oregano
  • Paar kleine tomaten
  • 1 ui

Hoe?
Bereid de pizzamix zoals op het pak staat vermeld. Verwarm daarna de oven op 180 graden. Snipper hierna het uitje en snijdt het knoflook in kleine stukjes. Bak dit in een pan en voeg de tomatenpuree toe. Daarna kun je ook de suiker, azijn en oregano erbij stoppen. Voeg hier nog een beetje water bij en blijf roeren totdat je een dikke saus hebt.

Hierna moet je het deeg uitrollen tot een halve centimeter. Snij hieruit de hartvormige stukken en leg ze vervolgens op de bakplaat met bakpapier. Stop de harten 5 minuten in de oven en haal ze er daarna weer uit. Nu kun je de hartjes gaan besmeren met de saus. Bestrooi ze daarna nog met kaas en voeg op elke pizza een plakje tomaat. Stop ze weer terug in de oven en laat ze 15 tot 20 minuten bakken.

Eet smakelijk!