Omdat het de week van het afvallen op Meidenblog is bespreek ik elke dag een dieet. Het dieet waar ik vandaag mee begin is het Weight Watchers dieet.

Geschiedenis

Het Weight Watchers dieet is 1 van de bekendste diëten in Nederland en wordt al sinds 1974 gebruikt in ons land. De methode van Weight Watchers is bedacht door de Amerikaanse Jean Nidetch. Jean wilde graag afvallen, maar ondanks verschillende pogingen lukte dit haar niet. Zo kwam ze erachter dat afvallen niet alleen minder eten is maar ook samenhangt met andere factoren. Samen met haar vriendinnen is ze zich verder gaan verdiepen in afvallen en zette het bedrijf Weight Watchers op.

Het Weight Watcher dieet is op verschillende manieren te volgen. Zo kun je kiezen voor een wekelijkse cursus onder begeleiding van een coach. Ook is het mogelijk het dieet online te volgen.

Punten

Ondanks dat het niet het eenvoudigste dieet is, is het Weight Watchers dieet wel aan te raden omdat je geen maatlijden overslaat, maar een verantwoord eetpatroon ontwikkelt. Het dieet werkt met een zogenoemd puntensysteem. Je mag per dag een x aantal punten binnenkrijgen, deze punten worden berekend op basis van je lengte, leeftijd en gewicht.

Als je weet welk aantal punten je per dag mag binnenkrijgen kun je gaan kijken naar de voeding. Alle voedingsmiddelen hebben namelijk een bepaald aantal punten zodat je zelf kunt uitrekenen wat verantwoord is om te eten. Zo staat een snee brood voor 1 punt en een portie chocolade van 30 gram voor 3.

4 pijlers

Voeding is niet het enige waar het Weight Watchers dieet om draait, de 4 pijlers zijn dan ook gedrag, support, beweging en voeding. Het is de bedoeling dat je verstandige voedingskeuzes leert maken, jezelf gezonde gewoontes aanleert, voldoende lichaamsbeweging krijgt en het vinden van support in je omgeving.

Wel is het belangrijk dat je bij dit dieet zelfdiscipline hebt. Er is bij dit dieet namelijk niet een lijst met verboden producten die je niet mag eten, je moet je zelf aan je puntenaantal zien te houden. Kortom, wil je graag op een gezonde manier afvallen en kun je gestructureerd te werk gaan, misschien is het Weight Watchers dieet dan wel iets voor jou.