Een tijdje terug haalde ik een oliebol bij de oliebollenkraam bij mij om de hoek. Hij was erg lekker, maar daar dacht ik verder niet over na. Totdat vorige week bleek dat ik de beste oliebol van Nederland had gegeten.

Het Algemeen Dagblad kiest elk jaar de beste oliebol van Nederland. Al voor de achtste keer is dit een oliebol uit de kraam van Richard Visser, aan de Vierambachtstraat in Rotterdam. Nu woon ik daar om de hoek, dus ik wilde gisteren aan het einde van de dag nog zo’n lekkere oliebol gaan halen. Maar toen ik er bijna was, stond er al een enorme rij mensen. Ook al was het al half 7 en regende het, de mensen bleven in de rij staan om de oliebollen te proeven.

Rij

Sommige mensen stonden al meer dan 20 minuten in de rij, maar ze vertelden dat ze het zeker niet erg vonden om te wachten. Een wat ouder stelletje was zelfs helemaal uit Amersfoort gekomen om de oliebollen te proeven. Zij bestelden dan ook niet zomaar 2 oliebollen, er ging een hele tas mee met wel 30 stuks voor thuis!

Ook vrijdagmiddag was het heel druk bij de oliebollenkraam. Met maar liefst 6 man personeel in de kraam werden de mensen van oliebollen voorzien. Gelukkig wordt er nog wel door ze gelachen: “Dit is de mooiste tijd van het jaar!” De rij voor de kraam van Richard Visser werd er niet kleiner op, die is minstens 250 meter. Gelukkig had ik al een keer de lekkerste oliebol van Nederland gegeten! Bij mij was dit toeval, omdat de kraam zo dicht bij mijn huis staat. Maar zou jij een half uur wachten om de lekkerste oliebol van Nederland te proeven?