Cakejes zijn zowel als tussendoortje of toetje lekker, dit geldt ook voor het kersencakeje hieronder. Dit cakeje met kersen is dankzij de mooie rode kleur heel erg geschikt voor de feestdagen. Wil je het als toetje serveren, voeg dan een bolletje vanille ijs toe aan dit recept voor kersencakejes.

Ingrediënten:

  • 350 gram kersen zonder pit uit pot
  • 250 gram ricotta kaas
  • 150 gram basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels kersenjam
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 6 cupcake vormpjes

Hoe?
Verwarm allereerst de oven op 175 graden voor. Klop de eieren los en roer deze samen met de ricotta, custardpoeder en de helft van de ruiker tot een glad beslag. Giet vervolgens de kersen af en bewaar het vocht.

Vet de 6 cupcake vormpjes licht in met boter en verdeel de kersen hierover. Bewaar een aantal kersen voor garnering. Schep daarna het beslag over de kersen. Bak de cakejes in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Wanneer de cakejes in de oven staan kun je verder met de saus. Meng in een pan het vocht van de kersen, de overige suiker, de jam en balsamicoazijn. Kook dit mengsel ongeveer 7 minuten en roer het regelmatig door, het is de bedoeling dat er een stroperige siroop ontstaat.

Wanneer de cakejes klaar zijn laat ze even afkoelen. Als ze afgekoeld zijn leg de cakejes ondersteboven op een bordje en druk ze voorzicht uit het cupcake vormpje. Garneer de overgebleven kersen over de cakejes en maak het af met een beetje siroop.

Eet smakelijk!