Dat eten en kerst onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn is wel duidelijk. Denk maar aan het uitgebreide kerstontbijt en diner. Maar hoe zit het eigenlijk met snoep voor de kerstdagen?

Snoep voor Sinterklaas is niet moeilijk te bedenken, de winkels lagen er afgelopen tijd vol mee. Snoep voor kerst vind ik een stuk moeilijker, naast het welbekend kransje is er naar mijn idee niet echt een typische soort snoepgoed voor kerst. De kerstkransjes zijn er echter wel in heel veel soorten namelijk van koek, chocolade en schuimpjes. Ook zijn er chocoladekerstkransjes met een fruitvulling, deze vind ik zelf niet zo erg lekker.

Hershey’s Kisses

Omdat ik benieuwd ben naar welk snoep er naast kerstkransjes tijdens kerst nog meer op tafel staat ben ik in mijn omgeving gaan rondvragen en heb ik op internet gezocht. In Amerika leeft kerstsnoep net wat meer als in Nederland, daar zijn bijvoorbeeld de Hershey’s Kisses erg populair. Dit zijn chocolaatjes met verschillende soorten vulling. Ik heb deze snoepjes nooit op maar vooral de karamelvariant die ik op internet tegen kwam leek me erg lekker.

Naast de kerstkransjes is er nog 1 soort snoepgoed wat alleen tijdens kerst verkrijgbaar is, dat zijn de zuurstokjes die je in de kerstboom kunt hangen. Toch vind ik dit niet echt kerstsnoep, gewone zuurstokken zijn namelijk heel het jaar door te koop en vind ik meer bij de kermis horen. De meeste kerstzuurstokjes hebben een lichte pepermuntsmaak, ikzelf vind meer de zoete variant lekker.

Chocolade

Wat ik voornamelijk vind als ik zoek naar kerstsnoep is allerlei soorten chocolade, naast de chocolade kerstmannetjes staan ook vaak Ferrero Rocher en Raffaello bonbons op tafel. Bij mij thuis staan inderdaad ook elk jaar de heerlijke chocolaatjes van Ferrero Rocher klaar, omdat ik niet van kokos houd laat ik de Raffeallo’s aan mij voorbij gaan. Ander snoepgoed wat eigenlijk altijd populair is, maar ook met kerst goed wordt verkocht zijn de M&M’s. Met kerst zijn deze namelijk in speciale kerstkleuren verkrijgbaar.

Kortom, naar mijn idee kent kerst, naast de kransjes, niet echt een duidelijk soort snoepgoed wat alleen rond deze tijd van het jaar verkrijgbaar is. Met kerst worden voornamelijk wat luxere soorten chocoladen gegeten, maar die zijn het rest van het jaar ook verkrijgbaar. Ik weet in ieder geval wel wat er deze kerst bij mij op tafel staat, de Ferrero Rocher bonbons.  En wie weet legt de Kerstman een doosje Hershey’s Kisses onder de boom.