Nog op zoek naar een lekkere snack om tijdens het heerlijk avondje op 5 december te serveren? Hier vind je een Sinterklaasrecept voor marsepeinlolly met chocolade.

Ingrediënten voor 20 stuks:

  • 200 gram pure chocolade
  • 165 gram gepelde amandelen
  • 150 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 20 lolly- of satéstokjes

Hoe?
Maal de amandelen heel erg fijn, dit kan je bijvoorbeeld doen met behulp van een keukenmachine. Voeg daarna de poedersuiker, cacao en sinaasappelsap toe en meng dit alles tot een gladde massa. Mocht het niet goed mengen kun je altijd wat extra sinaasappelsap toevoegen.

Kneed de gladde massa met de hand tot marsepein en maak hier een bal van. Verpak de marsepein in folie en laat deze 2 tot 3 dagen in de koelkast liggen. Na die dagen kun je de marsepein weer tevoorschijn halen en 20 kleine balletjes ervan maken.

Smelt de chocolade, dit kun je het beste au bain marie doen. Door de chocolade au bain marie te laten smelten breng je allereerst in een grote pan een laagje water aan de kook. Wanneer het water kookt zet je het vuur wat lager en hang je er een kleine pan in. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe deze in de kleinste pan. Roer de chocolade een aantal keer door zodat er een gladde gesmolten massa ontstaat.

Wanneer de chocolade gesmolten is steek je in de 20 marsepeinen balletjes een lolly- of satéstokje. Nu kun je de lollies in de chocolade dopen, zorg dat alle marsepein bedekt wordt. Zet als laatst de lollies met chocolade in schuin in een glas zodat ze elkaar niet aanraken. Zet dit glas als laatst in de koelkast totdat de chocolade helemaal hard geworden is.

Eet smakelijk!