Zin in een origineel toetje? Ga dan voor de aardbeiensoep met munt en yoghurt bosvruchtenijs. Vooral de champagne in dit recept voor aardbeiensoep maakt dit toetje extra feestelijk!

Ingrediënten:

  • 750 gram aardbeien
  • 4 eetlepels champagne
  • 7 eetlepels suiker
  • 1 bak yoghurt bosvruchtenijs
  • 1 handjevol verse munt

Hoe?
Pureer de aardbeien fijn met een vork of een staafmixer en voeg ondertussen de 3 eetlepels suiker toe. Giet de champagne bij de aardbeien. Mocht je geen champagne in huis hebben, dan kan je dit prima vervangen door Prosecco of witte wijn. Meng dit vervolgens enkele minuten totdat de soep mooi egaal is. Zet de aardbeiensoep hierna tot je het gaat gebruiken in de koelkast.

Voordat je de soep gaat serveren haal je de blaadjes van de munttak af en voeg je deze aan de 4 eetlepels suiker toe. Meng de suiker en munt goed zodat de suiker groen wordt.

Giet de aardbeiensoep in een diep bord en schep een bolletje yoghurt bosvruchten ijs in het midden. Tot slot garneer je het ijs en de soep met de groene suiker en wat blaadjes munt.

Eet smakelijk!

Leave a comment