Volgens pepernotenfabrikant van Delft worden chocoladekruidnoten steeds populairder. Voor het eerst in de geschiedenis worden de chocoladekruidnoten bijna evenveel verkocht als de gewone variant.

Mij verbaasd het helemaal niks dat de chocoladekruidnoten het misschien gaan winnen van de normale kruidnoot. Ik wist namelijk allang dat de kruidnoot met chocolade veel lekkerder is dan de gewone. Met mij kiezen ook vele andere mensen voor de chocoladekruidnoten, at Nederland vorig jaar nog 373 miljoen stuks chocoladekruidnoten, dit jaar gaan we naar verwachting de 500 miljoen halen!

185 kruidnoten per persoon

Vorig jaar werden er in totaal 3,15 miljard kruidnoten opgegeten, dit was ruim 8,4 procent meer dan in 2009. Gemiddeld aten wij Nederlanders vorig jaar 185 kruidnoten per persoon, naar verwachting zal dit aantal dit jaar nog een stuk hoger liggen.

Ik vind de chocoladekruidnoten erg lekker al kan ik de truffelvariant ook wel waarderen. Welke soort kruidnoot is jou favoriet?