Aangezien de scholen weer zijn begonnen en een aantal van jullie misschien dit jaar wel beginnen met studeren of zelfs op kamers gaan, hebben we deze keer een recept voor Arretjescake. Deze uit Limburg afkomstige cake hoeft niet gebakken te worden en is daarom erg geschikt voor studenten die geen oven hebben.

Ingrediënten:

  • 400 gram suiker
  • 350 gram roomboter
  • 400 gram biscuitjes
  • 4 eieren
  • 10 eetlepels cacao

Hoe?
Laat de boter smelten in een steelpannetje op een laag vuurtje. Ondertussen mix je de eieren met suiker en schep je er de cacao doorheen. De koekjes moeten verkruimeld worden, dit kan je doen door op het pak te gaan staan of de koekjes in een plastic zakje te doen en er met een deegroller over heen te rollen. Wanneer de koekjes allemaal verkruimeld zijn voeg je deze samen met de boter toe aan het mengsel.

Roer het mengsel even door en schenk het daarna in een bakblik bekleed met aluminiumfolie. Laat de cake een nacht in de koelkast opstijven voordat je deze aansnijdt.

Je kan als laatst nog hagelslag als decoratie toevoegen mocht je dit lekker vinden. Je kan in de smaak van de cake variëren door een eetlepel cacao te vervangen door bijvoorbeeld koffiepoeder, vanillesuiker of iets anders wat jij lekker vind.

Eet smakelijk!