Uit onderzoek is gebleken dat light producten je dikker maken. Als je denkt dat je beter af bent met de light versie dan met de normale versie heb je het dus mis!

Tijdens een onderzoek van de universiteit van Texas zijn drinkers van light frisdranken gedurende 9,5 jaar vergeleken met mensen die dat niet doen. Bij de mensen die regelmatig blikjes light frisdrank drinken is de taille 70% harder gegroeid dan die van iemand die geen light frisdrank drinkt. Deelnemers die dagelijks 2 of meer dan 2 blikjes per dag drinken, zagen hun taille zelfs met 500% groeien.

Dit is niet het eerste onderzoek dat aantoont dat je van kunstmatige zoetstoffen dik wordt. De resultaten van dit onderzoek zijn gecorrigeerd voor andere factoren zoals diabetes, lichamelijke activiteit en leeftijd.

Omdat er in light producten kunstmatige zoetstoffen zoals Aspartaam zitten, bevatten ze minder calorieën. Je krijgt er geen vol gevoel van en dat zorgt ervoor dat je meer trek krijgt. De wetenschappers raden aan om helemaal geen light frisdrank meer te drinken, maar dit te vervangen door water. Kom je echt niet van je frisdrankverslaving af, dan kun je zelfs nog het beste de gewone versie met echte suiker nemen.