De lente is natuurlijk de uitgelezen tijd van het jaar om weer ijsjes te eten. Chocolade is voor veel meiden favoriet en daarom heb ik een recept voor jullie om meloenijs met chocolade te maken.

Ingrediënten:
1 zakje vanillesuiker
1 rijpe galia meloen
100 gram pure chocolade of witte chocolade
100 gram suiker
IJslollyvormpjes
Staafmixer

Hoe?
Als eerst snijd je de meloen door midden en verwijder je zorgvuldig alle pitjes. Daarna verdeel je beide helften van de meloen in 3 stukken en verwijder je de schil. Nu kun je de meloen eenvoudig in kleine stukjes snijden, waarna je de meloen kunt pureren met de staafmixer.

Als je de meloen goed gepureerd is, roer je het zakje vanillesuiker en 100 gram suiker erdoorheen. Nu het meloenmengsel klaar is, kun je het voorzichtig in de ijslollyvormpjes gieten. Je sluit je het vormpje af met de deksel waar een stokje aan zit en laat de ijsjes minimaal 6 uur in de vriezer koud worden.

Tijd voor de chocolade! Doe de chocolade in stukjes in een glazenkom en verwarm de chocolade 1 minuut op 600 watt in de magnetron. Haal dan de kom uit de magnetron en roer de chocolade goed door, waarna je de chocolade nog 30 seconden in de magnetron laat smelten. Vervolgens haal je de kom weer uit de magnetron en laat de kom even staan. Als de chocolade uiteindelijk niet goed genoeg gesmolten is, kun je de kom nog 30 seconden in de magnetron doen.

Nadat de ijsjes 6 uur in de diepvries hebben gelegen, is het nu tijd om ze eruit te halen. Als je de onderkant met het stokje even kort in warm water houdt, kun je de ijsjes makkelijk uit het vormpje trekken. Doop dan de bovenkant van de ijsjes in de warme, gesmolten chocolade. Omdat de ijsjes zo koud zijn, zal de chocolade snel hard worden. Je kunt de ijsjes terug doen in de vriezer als je ze nog niet wilt eten, maar je kunt er natuurlijk ook gelijk van genieten!

Eet smakelijk!