Een ontbijtje op bed brengen is leuk, maar vind je dat het tijd wordt voor iets anders op Moederdag? Verras je moeder dan met het avondeten! Zorg dat je moeder zelf niets hoeft te doen en ga daarom voor dit eenvoudige recept voor pastasalade.

Ingrediënten voor 4 personen:
350 gram pasta
2 eetlepels basilicum
3 eetlepels olijfolie
100 gram pittige geraspte kaas
300 gram kipfilet
4 lente uitjes
1 eetlepel citroensap
250 gram cherry tomaatjes
5 eetlepels rode pesto
1 teentje knoflook

Hoe?
Je begint met het koken van de pasta, omdat die natuurlijk nog af moet koelen. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan en doe als het water kookt, de pasta erbij. Zorg dat je er wel bij blijft en roer de pasta af en toe om, omdat het anders aan de pan blijft plakken. Na ongeveer 8 a 10 minuten is de pasta klaar en kun je de pasta afgieten.

Als je ruim op tijd bent begonnen, kun je de pasta nu laten afkoelen. Als je iets minder tijd over hebt, spoel de pasta dan af met koud water. Snijd ondertussen de kipfilet in kleine reepjes en bak de deze in een pan met een beetje olie gaar. Vervolgens laat je ook de kip afkoelen en kun je het nog op smaak brengen met een beetje peper en zout.

Als de pasta afgekoeld is voeg je de pesto toe en roer je het geheel goed door. De cherry tomaatjes snijd je net als de lente uitjes in kleine stukjes en doe je bij de pasta. Dan pers je de knoflook en doe je deze samen met het citroensap en de basilicum bij de pasta. Tot slot voeg je de kipreepjes en de geraspte kaas bij de pasta en roer je alles nog even goed door.

Eet smakelijk!