Ben jij ook zo gek op cupcakes, maar eet je er niet teveel van omdat zoveel zoetigheid niet goed voor je is? Dan kun je als liefhebber van cupcakes nu je hart ophalen, want in Engeland zijn gezonde cupcakes op de markt gebracht!

Het Britse bedrijf Petit Pois is op het idee gekomen om een nieuw soort cupcakes te maken. Deze cupcakes verschillen van de welbekende zoete cupcakes, omdat ze in plaats van veel suiker, veel groente bevatten!

Pompoen, rode bieten en courgette zijn de ingrediënten van de gezonde cupcakes, zo meldt The Daily Mail. Bovendien is de cupcake gluten- en lactosevrij en is voor maar 179 calorieën het proberen waard.

Je hoeft niet bang te zijn dat de cupcakes naar kleine groentetaartjes smaken, want het bovenste laagje is gemaakt van suikerglazuur en afgemaakt met een erwt van marsepein. Helaas zijn de cupcakes nog niet in Nederland te koop, maar mocht je binnenkort een bezoekje brengen aan Groot-Brittannië dan kun je daar de gezonde cupcakes uit proberen. Wat denken jullie, zouden de groente cupcakes lekker zijn?