Het is natuurlijk heerlijk om in het weekend croissantjes te eten, maar het is nog veel lekkerder om ze zelf te maken! Verras daarom dan ook jezelf en je vriend met dit recept voor croissants met ham en kaas.

Ingrediënten voor 6 personen:

6 plakken ham
1 ei
Smeerkaas
Geraspte kaas
Blik kant en klaar croissant deeg

Hoe?

Je begint met het loskloppen van het ei in een kom. Als je dat gedaan hebt open je het blik met het deeg voor de croissantjes. Het deeg is opgerold, dus het is het makkelijkst als je de hele rol eruit haalt en vervolgens op de lijnen los snijdt van elkaar.

Nu heb je allemaal driehoeken, waarop je in het midden de smeerkaas smeert. Je kunt hier ook kiezen voor smeerkaas met een smaakje, als je dat lekkerder vindt. Na de smeerkaas, verdeel je de ham over de driehoekjes.

Als de smeerkaas en de ham op het deeg liggen, rol je de driehoekjes op tot een croissant. Eenmaal opgerold, smeer je op ieder croissantje een beetje van het losgeklopte ei. Hierna strooi je de geraspte kaas over de croissants en dan zit je taak er alweer op! De croissants gaan op de bakplaat in de voorverwarmde oven en na de aangegeven tijd op het blikje is het smullen maar!

Eet smakelijk!