Heb je trek in een lekker tussendoortje, maak dan zelf limoenkoekjes. Hieronder lees je het recept voor deze frisse limoenkoekjes.

Ingrediënten:
1 ei
225 gram witte bloem
¼ theelepel soda bicarbonaat
Limoensap
Ruwe rietsuiker
1 theelepel bakpoeder
125 milliliter melk
2 theelepels limoenrasp
125 gram boter

Hoe?
Je begint met het mengen van de melk met 2 theelepels limoensap en laat dit 5 minuten staan. Ondertussen pak je een kom waarin je de boter en 150 gram rietsuiker opklopt. Als dit goed door elkaar gemengd is, klop je het ei erdoor gevolgd door de limoenrasp. De melk en het limoensap hebben inmiddels lang genoeg gestaan en voeg je dus ook bij het geklopte mengsel.

Vervolgens roer je het bakpoeder, de soda bicarbonaat en de witte bloem ook door het mengsel in de kom. Nu het mengsel voor de limoenkoekjes klaar is, verwarm je de oven vast op 180 graden voor. Terwijl de oven warm aan het worden is, kun je vast de koekjes maken.

Op de bakplaat ga je de koekjes maken door middel van een beetje beslag op een lepel te doen en met de lepel maak rondjes te maken. Zorg wel dat je niet teveel beslag gebruikt, de koekjes horen namelijk dun te zijn. Voor deze koekjes hoef je de bakplaat niet in te vetten.

Als de oven voorverwarmd is kun je de koekjes erin doen. De limoenkoekjes zijn na ongeveer 8 tot 10 minuten klaar. Als de randjes lichtbruin worden, haal je de koekjes uit de oven en laat je ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat. Na 5 minuten leg je de koekjes op een rooster, om nog verder af te koelen. Dan meng je 2 eetlepels limoensap met 4 eetlepels rietsuiker voor het glazuur. Smeer met dit mengsel de koekjes in en laat even opdrogen.

Eet smakelijk!