Wil je eens wat anders doen dan naar de bioscoop of winkelen? Houd dan samen met vriendinnen thuis je eigen high tea. Hieronder vind je een tips hoe je een high tea maakt.

Bij een High tea krijg je vaak eerst een drankje met sandwiches, daarna scones en als laatst koekjes en bonbons. Natuurlijk mag de thee niet ontbreken, je krijgt vaak bij elke ronde een nieuw smaakje. Maar het voordeel van thuis high tea maken is natuurlijk dat het kunt maken zoals je zelf het lekkerst vindt.

De eerste ronde
Begin met een sapje, zoals sinaasappelsap, appelsap, of iets anders wat je zelf lekker vindt. Zet ook vast de thee klaar, want die wordt bij elke ronde volop gedronken. Hierbij maak je verschillende sandwiches van geroosterd wit brood. Je snijdt de korstjes van het brood en besmeert ze met mayonaise. Op het eerste broodje leg je een plakje zalm, gevolgd door de tweede boterham. Nu leg je wat sla op de boterham en volgt nog een boterham om het stapeltje af te sluiten. Snijd de stapel van 3 boterhammen in vieren en prik in elk stapeltje een satéprikker met een olijf en cherrytomaatje. Omdat het kleine hapjes zijn, kun je natuurlijk variaties maken. Een sandwich gemaakt van kipfilet, surimisticks, kaas en komkommer, is ook erg lekker.

De tweede ronde
Na de hartige sandwiches, zijn de scones aan de beurt. Deze Engelse lekkernij heb je in allerlei varianten.
De scones kun je opensnijden, er wat slagroom en bosvruchten jam opsmeren en dan de scone weer dicht vouwen zodat de vulling er tussen zit. Er zijn ook scones met maanzaad, hier kun je bijvoorbeeld jam en mascarpone op doen.

De derde ronde
Zorg dat je bij de laatste ronde nog niet helemaal vol zit, want ook hier kun je heerlijke hapjes op tafel zetten. Chocolaatjes, koekjes en mini cakejes kunnen allemaal tijdens de zoete ronde. Ook cupcakes passen goed bij de laatste gang. Je hebt ze in allerlei soorten en je kunt ze zelf maken, keuze genoeg dus!

Denk ook aan mooie theekopjes en kleine bordjes. Bij high tea gaat het om veel kleine hapjes en niet teveel tegelijkertijd. Sla vooral veel verschillende theesoorten in! Succes met het maken van de high tea.

Eet smakelijk!