Een appeltaart kent iedereen natuurlijk wel, maar van een crêpestaart met appel hebben veel meiden waarschijnlijk nog nooit gehoord. Met dit recept is het heel eenvoudig zelf een overheerlijke crêpestaart met appel te maken.

Ingrediënten:

 • 400 ml halfvolle melk
 • ½ pak pannenkoekenmix (a 400 gram)
 • 55 gram amandelschaafsel
 • 1 ei
 • 150 gram suiker
 • zonnebloemolie
 • 1 kilogram zoete appels (bijv. Jonagold of Braeburn)
 • 1 vanillestokje
 • 3 eetlepels slagroom
 • 50 gram gesmolten boter
 • Ingevette ovenschaal ongeveer 20 cm

Hoe?
Als eerste verwarm je de oven voor op 190 graden C en dan kun je beginnen met het deeg voor de pannenkoeken. Voeg het ei en de melk bij de pannenkoekenmix en volg de aanwijzingen op de achterkant van het pak pannenkoekenmix. Vervolgens verhit je 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak je ongeveer 10 crêpes.

Het amandelschaafsel rooster je in een koekenpan in ongeveer 4 minuten goudbruin. Maak dan de appels schoon en schil ze. Nadat je dat gedaan hebt, haal je het klokkenhuis eruit en snij je de appels in kleine stukjes. Vervolgens kook je de stukjes appel in een pan met 75 milliliter water op laag vuur in ongeveer 15 a 20 minuten gaar. Af en toe moet je de stukjes appel omscheppen.

Dan voeg je 125 gram suiker bij de appel, draai je het vuur hoog en roer tot er een dikke massa ontstaat. Het vanillestokje snijd je open en met een mespuntje schraap je het merg eruit. Meng de slagroom en het merg met de appelmoes.

Leg dan 1 crêpe in de ovenschaal en besmeer die met een laagje appelmoes en bestrooi deze vervolgens met het amandelschaafsel. Daar bovenop volgt een tweede crêpe waarmee je hetzelfde doet als met de eerste crêpe. Doe dit tot alle crêpes op zijn.

Over de bovenste crêpe schenk je de gesmolten boter en strooi je de overige suiker. Vervolgens zet je de schaal bovenin de oven en bak je de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Eetsmakelijk!