Bijna iedereen houdt van chocolade, dus een chocoladerol is zo gek nog niet. Omdat je de rol in plakjes kunt snijden, is het heel gemakkelijk uit te delen. Met dit recept maak je heel eenvoudig je eigen originele chocoladerol voor bij de thee of als toetje bij het kerstdiner.

Ingrediënten:

  • 5 Mariabiscuits (rol 200 gram)
  • 125 gram extra pure chocolade
  • 75 gram elitehaver
  • 75 gram koude boter
  • Rozijnen
  • 3 eetlepels poedersuiker

Hoe?
De chocolade hak je in kleine stukjes en doe je in een steelpan. De steelpan hang je in een grotere pan met bijna kokend water en laat de chocolade au bain-marie smelten. Zorg ervoor dat de chocolade niet in aanraking komt met het water.

Haal de steelpan uit het kokende water en voeg de koude boter bij de gesmolten chocolade. Blijven roeren totdat de boter is opgelost. De elitehaver hak je in grove stukjes en voeg je samen met de rozijnen toe aan het chocolademengsel.

De Mariabiscuits verkruimel je en voeg je vervolgens ook toe aan het chocolademengsel. Alles goed mengen en dan een uur in de koelkast zetten. Na een uur haal je het uit de koelkast en schep je het in de lengte op een stuk vershoudfolie waarna je het goed afsluit. Voorzichtig rol je er een rol van ongeveer 5 cm dikte van.

De rol leg je vervolgens weer in de koelkast, ditmaal drie uur. Voordat je chocoladerol serveert, rol je het eerst door de 3 eetlepels poedersuiker en dan is het helemaal klaar voor de gasten.

Eet smakelijk!