Met Sinterklaas vind je vaak banketletters in de supermarkten en bij de bakkers. Maar het is natuurlijk leuker en lekkerder om er zelf één te maken. Met dit recept moet het je lukken om zelf een banketletter te maken.

Ingrediënten:

  • 500 gram amandelspijs
  • 450 gram diepvries bladerdeeg
  • 1 ei
  • Bloem
  • Amandelschaafsel/Halve amandelen
  • Bigarreaux
  • Poedersuiker

Hoe?
Ontdooi de bladerdeeg en kneed het tot een samenhangende massa. Maak van het deeg een soort rol, gooi een handje bloem en leg de rol erop. Vervolgens moet je de rol uitrollen zodat je een soort van lange reep krijgt.

Maak van de amandelspijs ook een rol en verdeel deze gelijkmatig over het deeg. Vouw daarna het deeg dicht en zorg dat je de uiteindes aan elkaar plakt met water.

Een pluspunt is dat je zelf kunt bedenken welke letter je wilt maken in plaats van die saaie S van Sinterklaas. Leg de ‘worst’ in de door jou gekozen lettervorm en smeer hem in met ei. Je kunt de letter daarna versieren met halve amandelen, amandelschaafsel en eventueel bigarreaux.

Schuif de letter in de oven en bak deze in 20 minuten mooi bruin op 200 graden C.Strooi er aan het eind nog een beetje poedersuiker overheen.

Eet smakelijk!