Wie kent ze niet, de Taai Taai poppen in de vorm van Sinterklaas en Zwarte Piet. Met dit recept zijn de schattige Sinterklaas en Zwarte Piet Taai Taai poppetjes heel makkelijk zelf te maken.

Ingrediënten:

  • 1 theelepel gemalen anijszaad
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 350 gram bloem
  • 250 gram vloeibare honing
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • Zout

Hoe?
Meng de bloem met het bakpoeder en het zout. Daarna voeg je de vloeibare honing en de speculaaskruiden aan dit meelmengsel toe.

Vervolgens kneed je dit met de hand tot een soepel deeg en dan laat je dat deeg minstens één uur, maar liever een paar dagen, in de koelkast rusten zodat het op kan stijven en de kruidensmaak goed in kan trekken.

Na het rusten, rol je het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte en vervolgens kun je er allerlei figuurtjes uitsteken. Als je geen figuurtjes hebt, kun je natuurlijk ook zelf figuren maken.

Leg daarna de figuurtjes op een ingevette bakplaat en bak ze in de oven. Laat de Taai Taai poppen 15 minuten bruinbakken in een oven op 200 graden C. Laat de poppetjes voor het eten even afkoelen.

Geniet ervan!

Leave a comment