Bij Sinterklaas horen natuurlijk kruidnoten. Je kunt ze gewoon kopen bij de supermarkt, maar het is natuurlijk een stuk leuker en lekkerder om ze helemaal zelf te maken. Met dit recept voor kruidnoten is dat heel gemakkelijk te doen.

Ingrediënten:

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 40 gram boter
  • Zout
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 a 2 eetlepels melk

Hoe?
De boter zachtjes roeren met de speculaaskruiden, de suiker en het zout. Vervolgens de helft van het zelfrijzende bakmeel en 1 lepel melk erdoor heen kneden. Daarna de rest van het bakmeel en zo nodig de overige melk mengen.

Van het deeg maak je vervolgens kleine bolletjes die je op een beboterde bakplaat legt. De kleine bolletjes druk je vervolgens een beetje plat.

De kruidnoten bak je in 15 minuten mooi gaar in de oven op 160 graden C.

Eet smakelijk!