Het duurt even om hem te maken, maar dan heb je wel een lekker broodje bapao. Als je niet zo van heel pittig houdt, kun je er minder sambal in doen.  Want de vulling van een broodje bapao is erg makkelijk aan je eigen smaak aan te passen.

Ingrediënten voor het beslag

 • 2 eieren
 • Snufje zout
 • 200 ml water
 • 1 zakje gist
 • 500 gram tarwebloem
 • Beetje suiker

Ingrediënten voor de pittige vulling

 • 200 gram gehakt
 • Winterpeen
 • Sambal
 • Grote ui
 • Zwarte sojasaus
 • Tenen knoflook
 • Zwarte peper en zout
 • Olijfolie

Hoe?
Doe het gist even in een bakje met 200 ml warm, maar niet te warm, water. Het tarwebloem meng je met de eieren, het suiker, het gistwater en een snufje zout. Vervolgens kneed je dit tot een stevig deeg zonder klontjes. Het deeg moet je in een kom met een theedoek erover heen laten rijzen. Laat het ongeveer een uurtje staan, zonder er verder iets aan te doen zal het deeg een stuk groter worden.

De winterpeen en het ui snipper je in kleine stukjes. Daarna doe je een beetje olie in een pan en doe je de gesneden winterpeen en uit erbij. Het gehakt doe je er vervolgens ook bij en dit braad je samen met een grote eetlepel sambal en zwarte sojasaus. De knoflooktenen pers je in de pan. Je kunt het met behulp van zwarte peper en zout aanpassen aan je eigen smaak.

Van het deeg maak je vervolgens een aantal egale bollen. Als je er een gat in maakt, bijvoorbeeld met een lepel, kun je ze vullen. Daarna moet je de bol weer goed dicht maken, anders valt de vulling er meteen weer uit.

Laat de gevulde bapao broodjes nog even rijzen. Stoom vervolgens de broodjes in een stoompan gaar, dit duurt ongeveer 30 minuten.

Eet smakelijk!