Wanneer je een kookliefhebber bent of een chefkok, zijn goede messen essentieel. Je wilt immers secuur te werk kunnen gaan in de keuken. Vlijmscherpe messen van goede kwaliteit kunnen dus niet ontbreken. Japanse messen zijn dan ook zeker aan te raden. In dit artikel vertellen we je graag wat de beste japanse messen zijn voor in de keuken. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Japanse vleesmessen

Overal ter wereld wordt vlees gegeten en in veel gerechten is vlees dan ook een belangrijk ingrediënt. De bereiding van het vlees is hierbij cruciaal voor het eindresultaat. Japanse messen zijn voorzien van een kleine slijphoek en gemaakt van harde staalsoorten. Hierdoor kun je het vlees erg nauwkeurig snijden en gaan de messen lang mee. De Sumisu messen zijn dan ook erg bekende Japanse messen en dat is niet voor niets. Het Sumisu Kiritsuke is uitermate geschikt voor het bereiden van vlees. Aan de bovenkant van de rug is het mes afgewerkt met een hoek. Hierdoor is het snijden van vlees en andere ingrediënten nog eenvoudiger! Daarnaast zijn de Sumisu Santoku en Sumisu Sujihiki ook erg geschikt voor het snijden van vlees. 

Japanse vismessen

Naast Japanse vleesmessen, zijn er uiteraard ook Japanse vismessen. Vis is een veelvoorkomend ingrediënt in de Japanse keuken. Het Sumisu Sujihiki blinkt dan ook uit als het gaat om het fileren van vis. Door de lengte van het mes kun je moeiteloos in één beweging het vel van de vis verwijderen. Daarnaast zijn de Sumisu Kiritsuke en Sumisu Santoku ook erg geschikt voor het snijden van vis. Deze messen zijn namelijk gemaakt van licht van gewicht en bestand tegen corrosie, oftewel roest. Doordat het mes is gemaakt van 100% damascus staal is het mes erg sterk en scherp. 

Japanse groentemessen

Daarnaast zijn er ook nog Japanse groentemessen. Bij de meeste Japanse gerechten worden er namelijk groente geserveerd, waardoor deze gemakkelijk gesneden moeten worden. Een Japans groentemes is hier uitermate geschikt voor. De Samisu Nakiri is een Japans hakmes waarmee je gemakkelijk een gezonde maaltijd kunt serveren. Niet alleen het moeiteloos snijden van groente kan met een Nakiri mes, maar ook het fijnhakken van kruiden gaat vlekkeloos. Wanneer je kennis wilt maken met de Japanse messen is een universeel mes aan te raden. Met de meest universele messen van Sumisu, zoals de Santoku en Kiritsuke, kun je op een toegankelijke manier kennismaken met Japanse messen. 

Kortom, er zijn voor verschillende ingrediënten ook verschillende Japanse messen te koop. Ieder beschikt over unieke eigenschappen om de snij prestaties in de keuken te verbeteren. Zo zijn er verschillende messen voor vlees, vis en groente. Wanneer je kennis wilt maken met Japanse messen, is een universeel Japans mes een uitstekende keuze.