Waag jij je aan online daten? Ongetwijfeld heb je dan voor de keuze gestaan: welk platform past nu echt bij mijn wensen en behoeften? Zo zijn er de traditionele datingsites waarmee eindeloos wordt geadverteerd. Daarnaast is er de populaire app Tinder, maar ook datingsites waar je een trio date kunt regelen. Twijfel jij nog voor welke jij het beste kunt kiezen? In deze blog lees je de grootste verschillen, waardoor je eenvoudiger een keuze kunt maken.

Geen gedoe, swipen maar

Tinder komt bij veel mensen over als een soort vleeskeuring. En misschien is dat het ook wel. Je wordt puur beoordeeld op één foto. Je staat voor de keuze: zie ik deze persoon zitten of is hij of zij niet knap genoeg? Je kunt natuurlijk nooit iemand beoordelen op zijn of haar uiterlijk, laat staan op een ‘perfecte’ foto. Swipen jullie allebei naar rechts na het zien van andermans profielfoto, dan heb je een match en kun je een gesprek beginnen. Dat is tegelijkertijd een valkuil van Tinder: wellicht waren jullie wel match made in heaven maar heeft de ander net de andere kant op geveegd, waardoor het niet meer mogelijk is om met elkaar in contact te komen. Daarentegen is Tinder wel een leuke en komische manier om iemand (beter) te leren kennen. Misschien houd je er wel een heel hechte vriendschap aan over, who knows? Dus als je zin hebt om iemand op korte termijn op date te gaan, zonder al teveel gedoe, dan is Tinder echt iets voor jou.

Meant to be?

Iedereen kent wel een geslaagd verhaal van twee mensen die elkaar hebben leren kennen via een datingsite. Het was meant to be en zonder de website hadden ze elkaar hoogstwaarschijnlijk nooit ontmoet. Het grote verschil met Tinder is dat een (betaalde) datingsite veel beter inspeelt op wat jij werkelijk in een toekomstige partner zoekt. Op basis van jouw voorkeuren word je voorgesteld aan mensen waarvan gedacht wordt dat ze een goede kans maken. Op datingsites krijg je, in vergelijking met Tinder, de kans om iemands profiel eens aandachtig te bekijken, zonder slechts af te gaan op iemands uiterlijk. Waar komt hij of zij vandaan? Wat is de achtergrond van deze persoon? Hierdoor krijg je een beter beeld en gevoel of iemand bij je past – of juist niet.

De keuze voor welk platform jij je het prettigste voelt, is uiteraard geheel aan jou. Het is natuurlijk ook afhankelijk met welk doel je date. Zoek je echt iemand met wie je een toekomst voor ogen ziet of is het slechts ervaring opdoen of een avontuurtje beleven? Allerlei soorten types zitten ertussen, dus houd daar wel rekening mee. Wat je ook kiest: heb plezier en geniet!