Model worden
Heel veel meiden dromen van een modellencarrière, maar een bekend model worden is alleen niet zo eenvoudig als het lijkt. Om je alvast een handje op weg te helpen volgen hier verschillende tips en dingen die je moet weten om een succesvol model te worden.

In de schoenen staan van Doutzen Kroes, dat is iets wat vele van ons willen. Het modellenleven lijkt een bestaan vol glitter en glamour, maar het is ook heel hard werken. Want naast de juiste maten en een leuk koppie, moet je nog veel meer in je mars hebben. In het artikel Tips om model te worden kon je al lezen hoe je dit het best kunt aanpakken en hieronder vind je nog een aantal tips en adviezen om een succesvol model te worden.

 1. Inschrijven bij modellenbureau

  Hoewel sommige modellen zomaar op straat worden gescout, hebben we niet allemaal zoveel geluk. Als je het wil maken als model zul je daarom zelf initiatief moeten nemen. Zorg ervoor dat je een aantal mooie en duidelijk foto’s van jezelf hebt, bijvoorbeeld leuke vakantiefoto’s, en schrijf je in bij een modellenbureau. Zoek van tevoren wel even uit of het bureau goed staat aangeschreven, want er zijn veel onbetrouwbare modellenbureaus.

 2. Maak een portfolio

  Als je eenmaal bij een bureau staat ingeschreven, ga jullie samen werken aan je portfolio. Je portfolio is jouw visitekaartje naar toekomstige klanten. Bewaar daarom al je foto’s goed en neem ze mee naar een mogelijke opdracht. Met je portfolio kun je een klant laten zien wat je in huis hebt en kun je ze overhalen om voor jou te kiezen.

 3. Hard werken

  Naast jou zijn er nog duizenden andere meiden die graag model willen worden en hier veel voor over hebben. De modellenwereld vergt bloed, zweet en tranen en kan heel hard zijn. Wees dan ook bereid om heel keihard te werken! Daarnaast kan een modellenbureau je ook vragen om je uiterlijk te veranderen en om een tijdje in een andere stad of zelfs in het buitenland te gaan wonen.

 4. Leer de catwalkloop

  Voordat je aan de slag gaat, is het ook belangrijk dat je alvast leert om over een catwalk te lopen. Een catwalkshow lopen is een belangrijk onderdeel van het modellenwerk. Het is handig dat je het loopje al onder de knie hebt, zodat je dat kun laten zien aan toekomstige opdrachtgevers. Op YouTube kun je tientallen video’s vinden waarin wordt uitgelegd hoe je over een catwalk moet lopen.

 5. Eén kans bij de klant

  Als je naar een mogelijke opdracht wordt gestuurd heb je maar één kans om de klant te imponeren. Zorg er dan ook voor dat je er goed uitziet en energie uitstraalt. Het is heel belangrijk dat je jezelf goed verzorgt, want je wordt op je uiterlijk en natuurlijk ook je houding beoordeeld. Want hoe hard het misschien ook klinkt, als jij niet op je best bent, is de kans groot dat de opdrachtgever voor iemand anders kiest.