Meisje eet alleen patat
Hanna Little heeft 15 jaar lang alleen maar patat gegeten. Het Britse meisje deed dit omdat het eten van ander voedsel haar ziek maakte.

De 20-jarige Hanna Little uit het Engelse Cornwall ontwikkelde op 5 jarige leeftijd een eetstoornis waardoor ze alleen maar parat at. Nadat ze een paar keer was flauwgevallen tijden haar werk in een fabriek besefte ze dat het zo niet langer kon. Hanna besloot om zich te laten hypnotiseren om zo over haar angsten voor ander eten heen te komen.

Na 15 jaar eindelijk iets anders dan patat

Na slechts 1 sessie ging het al een stuk beter en kon ze voor het eerst sinds 15 jaar iets anders dan patat eten. Ze zetten zelfs haar tanden in een stuk pizza en dat is nu haar lievelingseten. “Andere voeding maakte me doodsbang. Het maakte me fysiek ziek en angstig, omdat ik nooit wist hoe mijn lichaam zou reageren. Ik ging naar feestjes, picknicks en barbecues, maar ik was nooit in staat om iets te eten,”vertelt ze aan de Mirror.

Volgens de psycholoog die Hanna behandelde, wordt een eetstoornis meestal veroorzaakt door een trauma dat geassocieerd wordt met voedsel. Dit is vaak gebeurd toen de patiënt nog een baby was, waardoor er geen bewuste herinneringen van zijn.

Foto via Carter