Het kan soms een hele opgave zijn om er leuk uit te zien op een foto. Zeker wanneer iemand anders de foto maakt. Om het wat gemakkelijker te maken, zijn hier 5 simpele tips om toch goed op de foto te staan.

Voorkom een dubbele kin

Zelfs slanke dames kunnen met een dubbele kin op de foto staan. Dit is echter makkelijk te voorkomen, door rekening te houden met een paar kleine details. Het is belangrijk, om ervoor te zorgen dat de foto gelijk aan of boven ooghoogte wordt genomen. Steek je kin een beetje vooruit en ontspan je schouders. Eventueel kun je het hoofd ietsje schuin houden, om zo wat speelsheid in de foto te creëren.

Let op het licht

Het is erg belangrijk om op het licht te letten, wanneer je goed op de foto wilt staan. Tegen de zon in fotograferen wordt bijvoorbeeld vaak afgeraden, omdat het zorgt voor donkere schaduwen op het gezicht. De meeste fotografen maken om diezelfde reden ook liever geen gebruik van een flitser en kiezen voor een natuurlijke lichtbron.

Oefen voor de spiegel

Het klinkt misschien wat afgezaagd, maar het oefenen voor de spiegel kan echt helpen. Niet alleen met je lach, maar ook met je poses. Op deze manier ga je beter aanvoelen in welke houding je het beste kunt staan, wanneer er een foto wordt genomen. Je hebt het voorbeeld immers al meerdere malen gezien.

Kies de juiste kleding

Door te kiezen voor de juiste kleding, verklein je het risico op een ongemakkelijk uitziende foto. Ga daarom voor een outfit waarin jij je echt mooi voelt en draag geen kleding die je onzeker maakt over jouw uiterlijk. Een zelfverzekerde uitstraling is namelijk het beste dat je de camera kunt geven.

Let op je make-up

Tot slot is het nog verstandig om op je make-up te letten. Een zware make-uplook wordt op foto’s vaak versterkt, waardoor het algauw te veel kan zijn. Het is daarentegen ook niet de bedoeling dat je er onverzorgd uitziet. Het beste kun je daarom voor een neutrale make-uplook kiezen, die je pluspunten accentueert. Zo zie je er mooi verzorgd, maar niet te overdreven uit.

Foto via Tumblr