Ben je op zoek naar een gezond maar vooral lekker tussendoortje, dan staat in dit artikel misschien wel iets wat je bevalt. Hieronder vind je namelijk 5 verschillende recepten voor lekkere fruit smoothies, die onder de categorie verantwoord eten vallen.

Framboos chocolade smoothie

Benodigdheden:

 • 120 milliliter magere melk of sojamelk
 • 180 milliliter vanille yoghurt
 • 1 kopje verse frambozen
 • 1 kopje bevroren frambozen
 • 1/4 kopje chocoladesnippers

Zo maak je het:
In een eerder artikel las je al hoe je een smoothie met frambozen en een smoothie met de smaak van chocolade kon maken. In dit recept, worden deze 2 geweldige smaken gecombineerd. Door de eerder genoemde ingrediënten in een blender te doen, maak je namelijk een heerlijke framboos chocolade smoothie. Er wordt wel geadviseerd om deze met een lepel op te eten, in plaats van het op te drinken met een rietje. Dit vanwege de stukjes chocolade die anders in het rietje vast kunnen blijven zitten.

Aardbei en banaan smoothie

Benodigdheden:

 • 120 milliliter magere yoghurt of melk
 • 1 kopje aardbeien
 • 1 banaan
 • 1/2 gesneden sinasappel
 • 5 ijsklontjes

Zo maak je het:
Een van mijn favoriete smaken op het gebied van smoothies is aardbei-banaan. Om een smoothie met deze smaak te maken, doe je simpelweg alle bovenstaande ingrediënten in een blender en mix je ze goed door elkaar. Hierna hoef je het alleen nog in een glas te schenken en dan kun je genieten van deze heerlijke aardbei en banaan smoothie.

Limoen smoothie

Benodigdheden:

 • 160 milliliter magere melk
 • 1/2 kopje gesneden stukjes limoen
 • 1/2 kopje frambozen
 • 225 gram limoensorbetijs
 • 8 a 10 ijsklontjes

Zo maak je het:
Houd je wel van een tikkeltje zuur, dan zal deze verfrissende limoen smoothie je misschien wel bevallen. De bereiding hiervan is erg simpel, je hoeft namelijk alleen maar de bovenstaande ingrediënten goed door elkaar te mixen met behulp van een blender. Daarna schenk je het in een glas en zo heb je binnen een mum van tijd een lekkere smoothie gemaakt, met de frisse smaak van limoen.

Mango smoothie

Benodigdheden:

 • 250 milliliter mangosap
 • 80 milliliter vanille yoghurt
 • 1/4 kopje gesneden stukjes mango
 • 1/4 kopje gepureerde avocado
 • 1 eetlepel of limoensap
 • 1 eetlepel suiker
 • 6 ijsklontjes

Zo maak je het:
Hoewel de ingrediëntenlijst voor deze mango smoothie wat langer is, kun hem toch net zo gemakkelijk maken als de eerder genoemde smoothies. Ook hiervoor hoef je alleen maar de ingrediënten die staan voorgeschreven in een blender te doen en deze te mixen tot een glad geheel. Vervolgens schenk je het in een glas en genieten maar!

Gemengd fruit smoothie

Benodigdheden:

 • 1/4 kopje gesneden stukjes appel
 • 1/4 kopje gesneden plakjes banaan
 • 1 sinasappel
 • 1 eetlepel honing
 • 6 ijsklontjes

Zo maak je het:
Vind je het maar moeilijk om tussen alle fruitsoorten te kiezen, dan kun je misschien wel het beste gaan voor een smoothie met gemengd fruit! Hier beschrijf ik er een met sinasappel, banaan en appel, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor andere soorten fruit. Doe alles bij elkaar in een blender om het te mixen tot een glad geheel. Schenk het vervolgens in een glas en zo kun jij jezelf in een oogwenk trakteren op een heerlijke smoothie, samengesteld met gemengd fruit.