Een meisje uit Engeland heeft een wel heel eentonig eetpatroon. De 18-jarige Georgi Readman eet al jaren alleen maar noedels.

Georgi Readman eet sinds haar 8ste alleen maar noedels, omdat ze bang is voor groente en fruit en niets anders naar binnen krijgt gewerkt. Hierdoor eet ze elke dag niets anders dan noedels en als die voor een heel jaar echter elkaar legt, komt dat neer op 48 kilometer. Georgi lijdt dan ook aan een eetstoornis waarbij mensen alleen maar bepaalde etenswaren lusten, omdat ze anders bang zijn dat ze misselijk worden.

Eetstoornis

Het keukenkastje van familie Readman staat vol met pakjes noedels van het merk Morrisons. Een hele enkele heer eet Georgi een stukje kip of een aardappel. “Ik ben altijd al gek geweest op noedels en ik lust er wel 2 pakjes van per keer. Ik heb ze zelfs weleens ongekookt op,” vertelt ze aan Metro UK.

Door haar eetpatroon weegt de 18-jarige, die 1,60 meter lang is, slechts 45 kilo en komt ze voedingstoffen tekort. Volgens artsen is haar gezondheid te verglijken met die van een 80-jarige. “Ik baal ervan dat ik niet bij vrienden kan eten. Mijn droom is om op een dag gezond te kunnen eten en een normaal gewicht te hebben,” aldus Georgi.