Je hoort vaak verhalen over voedsel dat gezond is voor het hart, de spijsvertering en noem zo maar op, maar wat is eigenlijk goed voedsel voor de hersenen? Na het zoeken van heel wat informatie heb ik hier voor jou het antwoord op deze vraag.

Bosvruchten

Bosvruchten zijn met hun vele antioxidanten erg gezond voor de hersenen. Deze antioxidanten helpen om de hersenen te beschermen tegen vrije radicalen, die hersenbeschadigingen kunnen veroorzaken. Door dagelijks een handjevol bosvruchten te eten, kun jij jezelf beschermen tegen gevolgen van hersenbeschadigingen, zoals geheugenverlies.

Noten

In noten zit een grote hoeveelheid vitamine E, die de kans op het krijgen van ziektes die geheugenverlies veroorzaken verkleint. Ook bevatten ze veel gezonde vetten die helpen om de hersenen normaal te laten functioneren. Natuurlijk moet je ze wel vers en ongezout eten. Van alle noten staan amandelen en walnoten het hoogst aangeschreven, om de hersenen te helpen en te beschermen.

Vis

Ook goed voor de hersenen is vis die omega-3 bevat, voorbeelden hiervan zijn onder andere zalm en haring. Omega-3 is een essentiële voedingstof voor de hersenen en bevorderend naast het goed functioneren, ook het concentratievermogen. Een haring happen voor een belangrijke toets klinkt nu niet eens zo gek meer, of wel?

Appels

Dat appels gezond zijn weet je waarschijnlijk wel, maar wist je ook dat ze goed zijn voor de hersenen? Er zitten namelijk bepaalde stofjes in die de hersenen beschermen tegen ziektes die geheugenverlies veroorzaken, zoals Alzheimer en Parkinson. Ofwel, wil jij voorkomen dat je hier later last van hebt, dan is het eten van 1 à 2 appels per dag geen verkeerd idee.

Eieren

Hoewel eieren over het algemeen niet zo’n goede reputatie hebben, is het toch echt waar. Het eten van eieren heeft een positieve invloed op de werking van de hersenen. In het speciaal het eigeel, wat rauw meer vitamines en mineralen bevat dan welk voedsel ook. Natuurlijk moet je het eten van eieren goed combineren met ander gezond voedsel in jouw eetpatroon, maar goed voor de hersenen is het zeker.