Ben jij dol op het bakken van lekkernijen en wil jij iets lekkers maken met Valentijn? Kijk dan snel mee naar het onderstaande recept voor het maken van een boterhart.

Benodigdheden:

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 450 gram amandelspijs
  • 2 rollen gekoelde bladerdeeg
  • Bakpapier
  • Stuk karton van 40 centimeter hoog en 30 centimeter breed

Bereidingswijze:

Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden. In de tussentijd heb je mooi de tijd om op een stuk karton een hart van ongeveer 30 centimeter hoog en 20 centimeter breed te tekenen en deze uit te knippen. Klop daarna 1 eidooier los in een kom met de melk. Maak hier vervolgens een mengel van die samen met de geraspte citroenschil door de amandelspijs wordt gemengd. Bekleed ook alvast de bakplaat met bakpapier.

Spreid daarna een rol bladerdeeg uit en leg het kartonnen hart op de bladerdeeg om deze met een scherp mes eruit te snijden. Leg dan het bladerdeeghart op de beklede bakplaat en voeg op de bovenkant het amandelspijs toe. Zorg er wel voor dat er een rand van ongeveer 2 centimeter vrij blijft.

Uit de tweede rol deeg snijd je ook hetzelfde hart. Bestrijk dit deeg van het hart op de bakplaat met de helft een losgeklopt ei. Leg deze op de eerste lap deeg en druk de randen goed aan. Bestrijk dit alles nog een keer met de rest van het losgeklopte ei. Schuif ten slotte de bakplaat in het midden van de oven en bak het hart in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Laat als laatste het hart een aantal minuten op een rooster afkoelen.

Eet smakelijk!