Zit jij je ook zo te ergeren aan dat vetrolletje onder je shirt en wil je dit zoveel mogelijk verstoppen? Kijk dan snel mee naar de onderstaande kledingtips waarmee je je buikje kunt verbergen.

Blazer

Ik ben zelf ook niet een van de dunste en daarom hangt mijn kast vol met blazers. Deze jasjes kleden namelijk erg mooi af. De truc is wel om een blazer aan te trekken die past bij je figuur. Kies daarom voor een getailleerde versie die je op advies van de winkelmedewerkster aan krijgt. Pas op, een jasje dat te kort is verbergt helemaal niks en laat juist je buikje zien.

Donkere kleding

Misschien wist je het al, maar met donkere kleding verberg je ook die vervelende vetrol. Een felle of lichte kleur trekt namelijk ontzettend snel de aandacht. Wit maakt je nog het meest dik omdat je postuur hierin erg zichtbaar is. Ga daarom voor zwart, deze tint ziet er op het eerste gezicht het meest afslankend uit.

Juiste maat

Het is misschien een beetje cliché, maar kleding aantrekken in de juiste maat bepaalt alles voor je figuur. Strakke kledingstukken verbergen je rondingen niet en te wijde items laten je lichaam juist groter lijken. Ga dan ook voor een T-shirt dat iets ruimer is en mooi over je buikje valt.

Geen buikriem

Een buikriem is een ding wat je absoluut niet moet dragen als je wat zwaarder bent. Je trekt niet alleen de aandacht naar dat hoopje vlees onder je top, maar knelt ook nog eens je vetrollen af. Hierdoor valt je buik juist ontzettend op en dat is nou precies wat je niet wilt.

Effen kleding

Om je buikje te verbergen kun je het beste kiezen voor kledingstukken met een effen kleur of stof. Het combineren van verschillende tinten of materialen trekken namelijk erg de aandacht. Vermijd sowieso tweed of ribfluweel omdat deze dikker zijn en kies daarom voor een gladde stof.

Verticale strepen

Verticale strepen zorgen voor een effect die je langer maakt, waardoor je er simpelweg slanker uitziet. Horizontale strepen werken juist in de breedte en leggen de nadruk op je rondingen. Werk daarom altijd in de lengte met verticale strepen. Een simpele lange ketting kan je bovenlichaam bijvoorbeeld ook al slanker doen lijken.