Ben jij nog op zoek naar lekkere drankjes die je kunt serveren met de kerst, dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder vind je namelijk 4 cocktailrecepten speciaal voor de feestdagen.

Kerstkoek

Benodigdheden:

 • 30 milliter pepermunt schnaps
 • 30 milliter Kahlúa
 • 30 milliter Bailey’s

Bereidingswijze:
De kerstkoekjes cocktail is ook erg leuk om te serveren met de kerst. Deze kun je gemakkelijk zelf maken. Doe simpelweg alle bovenstaande ingrediënten in een cocktailshaker en shake ze goed door elkaar. Hierna hoef je het geheel alleen nog in een gekoeld martiniglas te schenken. Om het helemaal af te maken kun je er eventueel nog wat koekjeskruimels overheen strooien.

Zuurstok

Benodigdheden:

 • 30 milliliter 7Up
 • 30 milliliter pepermunt schnaps
 • 30 milliliter witte crème de cacao
 • 5 milliliter grenadine siroop
 • 2 eetlepels vanille ijs

Bereidingswijze:
Houd je wel van iets zoets, dan is de zuurstok cocktail wat voor jou. Om deze te maken, doe je de hierboven genoemde ingrediënten in een blender en mix je deze tot een glad geheel. Daarna schenk je het drankje in een cocktailglas. Tot slot kun je de cocktail naar smaak versieren met stukjes pepermuntsnoep of natuurlijk zuurstok!

De Grinch

Benodigdheden:

 • 55 milliliter Midori
 • 15 milliliter citroensap
 • 1 theelepel rietsuikersiroop

Bereidingswijze:
Deze cocktail is met zijn groene kleur gebaseerd op de kerstfilm The Grinch. De bereiding hiervan is simpel. Je hoeft namelijk alleen maar de bovenstaande ingrediënten samen te voegen in een cocktailshaker en deze goed door elkaar te shaken. Het drankje serveer je in een gekoeld martiniglas. Om het er extra leuk uit te laten zien, kun je een maraschino kers aan een prikkertje steken en deze in het glas zetten.

Chocolade framboos wodkatini

Benodigdheden:

 • 45 milliliter frambozen wodka
 • 30 milliliter witte Crème de Cacao

Bereidingswijze:
Voor een Chocolade framboos wodkatini is niet veel nodig, behalve de hierboven genoemde ingrediënten. Zorg er wel voor dat deze voorafgaand aan het gebruik in de koelkast hebben gestaan. De frambozen wodka en witte crème de cacao schenk je samen in een gekoeld martiniglas. Het enige wat je hierna nog hoeft te doen is de cocktail garneren met wat framboosjes of geraspte chocolade en genieten maar!

Foto via Pinterest