Zoals jullie weten is het alweer bijna tijd voor Sinterklaas. Natuurlijk is het leuk om jouw moeder een mooi cadeau te geven, maar samen iets ondernemen is veel origineler. Met deze gedachte heb ik 5 leuke Sinterklaascadeaus voor je uitgezocht.

Ben jij het zat om je moeder een standaard boek of luchtje op 5 december te geven? En wil jij deze vrouw graag een onvergetelijke feestdag laten beleven? Om jou een handje te helpen staan hieronder een aantal bijzondere uitjes die je cadeau kunt doen met Sinterklaas.

Overnachten in een wijnvat

Op internet was ik aan het rondkijken voor een speciaal Sinterklaascadeau toen ik overnachten in een wijnvat in het Friese Stavoren tegen kwam. Hoe leuk is het om samen met je moeder te slapen in een aparte ruimte? Voor de prijs van ongeveer 250 euro krijg je naast het slapen voor 2 personen een ontvangst met koffie en gebak, een 4 gangen diner, ontbijt en vouchers voor 2 musea.

Floaten

Lekker ontspannen en genieten van rust is misschien wel precies waar je moeder op zit te wachten. Als je haar een middagje floaten cadeau doet voor Sinterklaas dan komt deze wens vast wel goed. Bij dit uitstapje kom je namelijk terecht in een enorme tank met rustgevende muziek en warm water met bitterzout waardoor je blijft drijven. Voor de prijs van 32 euro kun je ongeveer een 1 uur lang floaten.

Indoor skydiven

Voor de liefhebbers van avontuur is indoor skydiven toch wel een ontzettend leuk idee om cadeau te geven met Sinterklaas. Het lijkt mij een kick om samen met mijn moeder te zweven en bewegen in de lucht. Onder begeleiding van een ervaren instructeur kun je in een windtunnel ervaren hoe het is om te vliegen. Voor een les van 2 uur betaal je ongeveer 64 euro per persoon.

Dineren in een grot

Zijn jij en je moeder dol op lekker eten? Dan kun je kiezen om een brunch of 5-gangen diner in een grot in Limburg cadeau te doen. Voor 80 euro kan je voor 2 personen een verzorgde zondagmiddag beleven in Berg en Terblijt in Maastricht. Samen eten op een mooie locatie lijkt mij in ieder geval een leuk idee als Sinterklaascadeau.

Dj workshop volgen

Als grote muziekfan vind ik het cadeau geven van een dj workshop voor Sinterklaas echt een origineel idee. Jullie bepalen samen welke soort muziek er wordt gedraaid en leren samen plaatjes draaien. De workshop vindt plaats in Amsterdam en kost voor 1 uur ongeveer 75 euro per persoon.