Eerst waren jij en je beste vriendin onafscheidelijk, maar nu lijkt een ruzie jullie vriendschap te verpesten. Dit moet je natuurlijk niet laten gebeuren. Daarom volgen hier een paar tips over hoe je het goed kunt maken met jouw beste vriendin.

Geef haar ruimte

Het is heel belangrijk dat je haar ruimte geeft nadat jullie ruzie hebben gehad. Voordat je het goed kunt maken, zullen jullie beide een beetje af moeten koelen. Wanneer je veel tijd samen doorbrengt kan dit misschien best moeilijk zijn, maar zo kunnen jullie beide de feiten op een rijtje zetten, voordat je elkaar ermee confronteert.

Heb respect

Net als wanneer je een ruzie hebt met een ander, zul je vast de neiging krijgen om haar eens goed de waarheid te vertellen. Probeer dit echter te voorkomen, want zo wordt de ruzie natuurlijk tien keer erger. Jullie zijn op dit moment misschien niet elkaars grootste fan, maar dat betekent nog niet dat je geen respect meer voor elkaar moet hebben.

Luister naar haar

Hoewel jij misschien jouw standpunten wilt verdedigen en denkt dat zij fout zit, is het toch belangrijk dat jij naar haar luistert. Als zij niet dacht dat jij ook fout zat, was de ruzie allang voorbij. Daarom is het slim om te weten te komen hoe zij er over denkt. Een van de meest voorkomende oorzaken van ruzies is miscommunicatie en daarom is het belangrijk om beide aan elkaar te vertellen wat jullie dwars zit.

Erken je fouten

Meestal zijn er in een ruzie door beide partijen fouten gemaakt. Je kunt ze blijven ontkennen, maar de ruzie lost zich niet vanzelf op. Als jij wilt dat het weer goed komt tussen jou en je BFF, is het belangrijk om jouw fouten te erkennen. Dit verwacht jij namelijk ook van haar, niet waar?

Zet je trots aan de kant

Ik weet dat het moeilijk is, maar als je echt wilt dat het goed komt, moet je misschien jouw trots aan de kant zetten. Niemand houdt ervan om toe te geven aan iemand die naar zijn idee fout zit, maar als zij het ook niet doet wat moet je dan? Misschien geef je haar zo ook de moed om te zeggen dat het haar spijt en lost de ruzie zich daarmee op. Zo niet, dan heb jij het tenminste geprobeerd en is het aan haar om de volgende stap te zetten.

Doe een duidelijke poging

Als jij geloofwaardig wilt overkomen met het maken van jouw excuses, moet je een duidelijke poging doen. Na een heftige ruzie is een simpele “het spijt me” soms niet genoeg. Wil jij haar laten zien dat jullie vriendschap veel voor jou betekent, doe dit dan op een originele manier. Jullie vriendschap is uniek en laat dit daarom ook blijken. Maak bijvoorbeeld een cd met nummers die jullie samen luisterden en geef deze aan haar als vredesoffer. Geheid dat het daarna lijkt alsof jullie helemaal nooit ruzie hebben gehad.

Foto via Weheartit