Lasagne is erg lekker maar niet altijd even gezond. Daarom gaf mijn moeder mij het recept voor een gezondere variant van mijn favoriete gerecht, namelijk lasagne met mozzarella en spinazie.

Ingrediënten:

  • 0,3 liter halfvolle melk
  • 200 gram mozzarella
  • 100 gram extra belegen strooikaas
  • Een pak lasagnebladen van 120 gram
  • 300 gram diepvries spinazie
  • 300 gram Heinz pastasaus traditional
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 eetlepels olijfolie

Hoe?

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Doe de spinazie in een pan en laat deze op het fornuis ontdooien. Laat daarna de mozzarella uitlekken en snij deze alvast in plakjes. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak het gehakt rul en bruin, voeg eventueel peper en zout toe voor de smaak. Doe de pastasaus en de melk bij het gehakt en strooi er daarna de eetlepel bloem overheen. Laat de saus 1 minuut doorkoken en roer deze ondertussen goed door.

Pak vervolgens een ovenschaal van ongeveer 20 x 30 centimeter en vul deze met een laagje saus. Bedek hierna de helft van de saus met lasagnebladen en voeg daarna de spinazie en plakjes mozzarella toe. Bedek dit met de rest van de lasagnebladen en doe hier overheen nog een laagje saus om deze vervolgens met de kaas te bestrooien. Hierna kun je de schaal in de oven doen voor ongeveer 30 minuten en laat de lasagne daarna nog 5 minuten afkoelen.

Eet smakelijk!