Hoe oud je ook bent, foute vrienden kom je altijd tegen. Ze zuigen al je energie op, roddelen gemeen over je of steken je figuurlijk in de rug. Om ze voortaan te herkennen vind je hieronder verschillende typen foute vrienden.

Vriendelijke vijand

De vriendelijke vijand staat ook wel bekend als de frenemy. Een vriendin die doet alsof ze je beste vriendin is maar eigenlijk hele slechte bijbedoelingen heeft. Complimenten geeft ze alleen op een sarcastische manier. Bijvoorbeeld: “Je ziet er goed uit, voor iemand van jouw gewicht dan.”

De profiteur

Je kent het wel. Je gaat de deur uit voor een gezellig dagje uit en opeens kom je erachter dat je vriendin geen portemonnee mee heeft of dat ze in het rood staat. Natuurlijk bied jij aan om de lunch deze keer te betalen of haar wat geld te lenen. Maar deze vriendin vraag constant om geld en verzint altijd redenen om dit niet terug te kunnen geven. Ze zorgt voor een slechte invloed op je portemonnee en geduld.

De negatieveling

Een vriendin die altijd zeurt, moe of verdrietig is. De negatieveling kan nooit iets echt positiefs bekijken. Wanneer zij belt laat je haar liever doorschakelen naar je voicemail.

Dramakoningin

Het type dramakoningin eist graag alle aandacht op en wil met haar problemen altijd in de belangstelling staan. Elk verhaal dat zij verteld is overdreven dramatisch en erg vermoeiend.

De perfectionist

De perfectionist is iemand die graag alle controle in handen houdt en alles perfect wil afleveren. Vaak is ze erg eigenwijs en vindt ze het moeilijk om complimenten te ontvangen. Ze bekritiseert zichzelf en anderen enorm en stoot zo andere vriendinnen af.

Slechte invloed

Ze houdt van veel drinken, rookt als een stoomtrein, slaapt altijd uit, spijbelt van school en bedriegt de boel bij elkaar. Wat zij doet moet ze natuurlijk lekker zelf weten, zolang ze jou er maar niet bij betrekt.

De dief

Niet letterlijk genomen dan. Maar wel een vriendin die alles wil wat jij hebt en daarbij over lijken gaat. Niet alleen wil ze precies dezelfde kleding als jou hebben maar zal ze ook jouw ex-vriendje op date vragen. Zij wordt alleen gelukkig als ze jouw leven kopieert.