Veel meiden zijn gek op cupcakes. Het ziet er mooi uit, het is leuk om te maken en ze zijn ook nog eens heel lekker. Wat ik zo leuk vind aan deze cakejes, is dat je voor elke gelegenheid een gepaste cupcake kan maken. Daarom vind je hier een recept voor Koninginnedag cupcakes.

Cakjes

Ingrediënten voor 24 mini cupcakes:

 • 125 gram kristalsuiker
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel
 • 125 gram roomboter
 • 3 tot 4 eetlepels verse sinaasappelsap
 • 2 grote eieren
 •  1 theelepel vanille extract
 • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil

Hoe?

Verwarm de oven op 170 graden. Snij vervolgens de roomboter in blokjes, gooi het in een kom, doe er een beetje suiker bij en mix het mengsel. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe aan het beslag. Als het beslag goed is gemixt, kun je beetje bij beetje zelfrijzend bakmeel toevoegen. Mix het mengsel iedere keer als je wat meel hebt toegevoegd. Doe er tot slot 3 tot 4 eetlepels sinaasappelsap bij en mix de massa tot luchtig en glad is. Het is nu tijd om de papieren bakvormpjes te vullen. Schep ze tot 2/3 vol met het mengsel. De cupcakes zullen dan niet boven het papier uitrijzen, waardoor het makkelijker is om ze te decoreren. Voor een optimaal resultaat kun je het best een cupcake bakblik gebruiken waar je de papieren bakvormpjes in kan zetten. Bak de cupcakes ongeveer 20 tot 25 minuten en laat ze daarna goed afkoelen. Als ze afgekoeld zijn is het tijd voor het leukste gedeelte: het decoreren van de cupcakes!

Vanilla orange frosting

Ingrediënten frosting:

 • 100 gram roomboter
 • 120 milliliter geklopte slagroom
 • 200 gram monchou
 • 250 gram poedersuiker
 • 1 eetlepel verse sinaasappelsap
 • 1/2 theelepel pure vanille extract
 • 1 theelepel sinaasappelschil geraspt

Hoe?

Meng de poedersuiker, boter en monchou. Mix het beslag en voeg vervolgens de stijve slagroom, vanille extract, geraspte schil en sinaasappelsap toe. Zet het mengsel even in de koelkast en laat het opstijven. Vul de spuitzak met het mengsel en maak mooie toefjes op de cupcakes. Tot slot kun je ze nog mooier maken met eetbare decoraties.

Eet smakelijk!