Er bestaan heel veel ongezonde en rare diëten. Vooral celebrities kunnen er wat van als het om bizarre diëten gaat. Vandaag laat ik je de raarste diëten zien.

Celsius dieet

Celsius is een drankje dat bestaat uit groene thee, gember, cafeïne, taurine, guarana en vitamines. Door Celsius op te drinken, verbrand je automatisch 100 calorieën. Het drankje belooft je energie en het is een fatburner. Het is de bedoeling dat je naast Celsius ook nog sport om af te vallen.

De Britse journalist Charlotte Martin, heeft het drankje uitgeprobeerd. Na een uur begonnen haar handen te beven en werden haar benen slap. Ze kon zich na 3 uur niet meer concentreren en haar humeur veranderde. De journalist kreeg wel energie na het drinken van het drankje, maar pas 16 uur na het drinken van Celsius kon ze weer slapen. Celsius kost 40 euro voor een krat van 24 flesjes. Katie Holmes en Lindsay Lohan worden regelmatig met het drankje gespot.

Hypnose dieet


Tijdens een hypnosedieet wordt je eetpatroon aangepast terwijl je onder hypnose bent. Het klinkt ideaal natuurlijk, maar toch werkt het niet zo. Tijdens de hypnose wordt je verteld wat je beter niet kunt eten, waar het beter doordringt. Het betekent niet dat je die lekkere dingen niet meer wilt eten. Als je het hypnose dieet volgt moet je wekelijks gehypnotiseerd worden. Het is geen goedkoop dieet, want een hypnose kost 70 tot 110 euro per keer. Daarbij is een hypnotiseur ook niet opgeleid om te weten wat wel en wat geen gezond dieet is. Toch is zangeres Lilly Alan al fan.

Tissue dieet


Het tissue dieet is misschien nog wel het raarste dieet. Ja, we hebben het hier over het eten van een zakdoek. Het is de bedoeling dat je voor elke maaltijd een tissue eet zodat je geen honger meer hebt. De tissue vult je maag en verteert niet. Het geeft je dus een vol gevoel zonder calorieën. Let wel op, het is de bedoeling dat je de tissue in 1 keer opeet. Janet Jackson kwam er open voor uit dat ze dit dieet heeft gevolgd. Het is een erg gevaarlijk dieet omdat je ondervoed kan raken en te weinig vitaminen binnenkrijgt.

Alcorexia dieet


Het alcorexia dieet wordt voornamelijk door modellen gebruikt. De bedoeling is dat je overdag niks eet en ’s avonds alcohol drinkt. Er is een maximaal aantal calorieën wat je per week binnen mag krijgen van dit dieet. Je mag bijvoorbeeld 131 glazen wijn, 201 shots of 45 glazen bier per week. Deze glazen alcohol drink je natuurlijk op een lege maag. Je wordt er dus gegarandeerd dronken van.

Paarse voeding dieet


Bij het paarse voeding dieet is het de bedoeling is dat je 3 maaltijden per dag eet die alleen maar uit paars voedsel bevatten. Dit helpt je niet alleen om af te vallen, maar zou ook goed zijn voor je huid en immuunsysteem. In paars voedsel zitten veel anti-oxidanten, die inderdaad het verouderingsproces vertraging. Het is geen facelift maar het kan helpen. Het nadeel van dit dieet is dat je veel andere vitamine misloopt, het erg ongezond. Mariah Carey volgt het paarse voeding dieet.