Geen make-up of dure crèmes om je huid te laten stralen maar eten als beautymiddel, ook wel beautyfood genoemd. Hieronder vind je gezond eten wat jou helpt om je gezonde huid te behouden.

Het is bekend dat voeding een grote invloed heeft op je uiterlijk, wanneer je erg ongezond eet heeft dit een negatief effect op je uiterlijk en dit geldt andersom ook. Lees hier welke voedingsstoffen jou helpen om dat zachte huidje of glanzende haar te krijgen.

Groenten en fruit

Iedereen weet dat groenten en fruit goed voor je zijn, er zitten hier ontzettend veel voedingstoffen in die helpen je huid mooi en gezond te houden. Kies verschillende kleuren groenten en fruit, zo krijg je veel verschillende vitamines en antioxidanten binnen.

Een fruitsoort met veel goede stoffen is de granaatappel, deze bevat heel veel vitamines en antioxidanten. De stoffen in granaatappel stimuleren de aanmaak van collageen en zorgen voor een frissere en gladdere huid. Je kunt granaatappel los eten of in de vorm van een vruchtensap. Naast granaatappel zijn blauwe bessen ook heel gezond, het eten hiervan voorkomt beschadiging van de huidcellen en het krijgen van rimpels. Als je vaak last hebt van een blaasontsteking zijn cranberry’s aan te raden, deze rode vrucht helpt je zo van je klachten af.

Noten

Noten bevatten veel vet maar dan wel onverzadigd. Daarnaast zijn noten een bron van eiwit en vitamines. Vitamines die in noten voorkomen zijn magnesium, kalium, calcium, ijzer, zink, selenium en koper. Selenium is bijvoorbeeld goed voor de elasticiteit van je huid en zorgt voor sterke nagels en haar.

Omega-3

Omega-3 beschermt ons lichaam tegen schadelijke stoffen en zorgt ervoor dat water en voedingsstoffen de huid kunnen bereiken. Omdat onze lichamen zelf geen omega-3 aanmaakt is het belangrijk dat we dit binnenkrijgen uit ons eten. Deze stof komt vooral voor in vette vis maar kan je ook extra binnenkrijgen via voedingssupplementen. Ook leuk aan omega-3, het zorgt ervoor dat je haar heel mooi gaat glanzen.

Yoghurt

Voedingsproducten met calcium hebben ook een positieve werking op ons uiterlijk. Vooral yoghurt is erg gezond. Dit product bevat goede bacteriën die zorgen voor een goede werking van de darmen en een goed immuunsysteem. Een goede darmflora en immuunsysteem dragen mee aan een mooie huid. Hierdoor heb je minder snel last van schadelijke bacteriën, acne en ontstekingen.

Water

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden dat water goed is voor je lichaam. Wanneer je hier genoeg van drinkt droogt je huid niet uit en blijft mooi gehydrateerd. Een alternatief voor water is groene thee, deze bevat veel antioxydanten die huidbeschadiging voorkomen.