Tijdens Pasen hoef jij je niet te vervelen. Je kunt bijvoorbeeld lekkere paas cupcakes maken! Hieronder staat een recept voor cupcakes voor Pasen.

Cakejes

Ingrediënten:

 • 125 gram zelfrijzend bakmeel
 • 125 gram boter
 • 125 gram suiker
 • 2 eetlepels melk
 • 2 eieren
 • Halve theelepel vanille extract

Hoe?

Begin met je oven voor te verwarmen op 200 graden. Klop hierna de boter in een kom romig en zacht, dit kun je doen met een mixer. Voeg de suiker toe en blijf kloppen tot dat het door elkaar gemengd is. Voeg nu ook de eieren en vanille toe en klop dit goed door het mengsel heen. Doe het zelfrijzende bakmeel in een zeef en zeef het in de kom.

Verdeel hierna het beslag over de papieren bakjes. Als je bakjes omvallen, kun je ze in een muffinvorm doen. Let wel op de je de muffinvorm dan goed invet voordat je deze in de oven zet. De cakejes moet 15 tot 20 minuten in de oven, totdat de bovenkant goudbruin is.

Topping

Ingrediënten:

 • 1 eetlepel poeder gelatine
 • 1 eetlepel glycerine
 • 1 eetlepel glucosestroop
 • 4 voedingskleurstoffen
 • Poedersuiker
 • Water

Hoe?

Voor de topping ga je fondant maken. Zet een steelpan op een laag vuurtje, met daarin 1 eetlepel water en de poeder gelatine. Roer dit door elkaar en voeg na een paar minuten de glycerine en glucosestroop toe en roer het geheel nog eens goed door. Doe nu voorzichtig 225 gram poedersuiker erbij, terwijl je goed blijft roeren. Als alle poedersuiker in de pan zit, wordt het mengsel uiteindelijk zo dik dat je het niet meer door kunt roeren. Het is de bedoeling dat je het nog iets verder kneed met je handen. Als dit echt niet gaat, kun je een theelepel water toevoegen.

Hierna verdeel je het fondant in 4 stukken en voeg je aan elk stuk een kleurstof toe. Kneed nu van elke kleur een paar eitjes, ze moeten zo groot zijn als kleine chocolade paaseitjes. Zorg dat je een klein stukje fondant in 1 kleur overhoudt voor de bovenkant van de cakejes. Maak met een beetje water en poedersuiker een dik plakkerig mengsel. Smeer het mengsel op de cakejes en plak het overgebleven stukje fondant erop. Plak nu verschillende kleuren fondant eitjes op de cakejes met het poedersuiker mengsel.

Eet smakelijk!