Omdat het week van het afvallen is op Meidenblog bespreek ik elke dag een dieet. Vandaag staat het dieet van de dag in het teken van het Ananasdieet.

Het Ananasdieet zou een goede manier zijn om snel een paar kilo kwijt te raken aangezien het dieet maar 4 dagen duurt. In de 4 dagen zou je 5 kilo kunnen afvallen. Bij het dieet moet je je aan een aantal regels houden en alle avondmaaltijden staan in het teken van ananas. Het is niet de bedoeling dat je van dit dieet je vaste eetpatroon maakt, wel zou je het af en toe nog kunnen herhalen.

Ontbijt

Bij het Ananasdieet eet je 4 dagen lang een avondmaaltijd met daarin ananas. Verder is het de bedoeling dat je ontbijt met 1 volkoren boterham of cracker met halvarine, 20+ kaas of magere kipfilet. Drink bij je ontbijt geen koffie of thee maar pers zelf een glas verse vruchtensap uit. Bij de lunch kun je kiezen voor 2 volkoren boterhammen of 4 crackers, qua beleg is smeerkaas een goede optie. Magere kwark met stukjes fruit is ook een goedd alternatief.

Belangrijke pijlers binnen dit dieet zijn dat je minimaal 3 liter water per dag drinkt en je niet tussen 8 uur ’s avonds en 8 uur ’s ochtends eet. Zo geef je jouw lichaam de tijd het eten te verwerken. Daarnaast moet je na je ontbijt 4 uur wachten tot de lunch en na je lunch 4 uur wachten tot je avondeten. Ook is het de bedoeling dat je je voedsel goed kauwt en langzaam eet.

Ananas seoen

Pas bij het avondeten komt de ananas in beeld. De eerste dag staat er ananas seoen op het menu. seoen is een soort mihoen en wordt heel snel gaar. Naast de ananas bevat dit gerecht varkensfilet, munt en een half bouillonblokje. Dag 2 is het avondeten een salade met ananas en mandarijnen, hier mag je 1 broodje bij eten.

Op dag 3 bestaat uit het avondeten uit ananasrisotto en dag 4 moet je genoegen nemen met een simpele sandwich. Op de sandwich zit natuurlijk ananas, daarnaast wordt er nog Hüttenkäse toegevoegd.

Het Ananasdieet is een gemakkelijke manier om snel af te vallen, wel moet je natuurlijk van ananas houden. Daarnaast zijn de gerechten heel simpel en is het dieet eenvoudig te volgen. Wel is dit dieet absoluut niet geschikt om langer dan de aangeraden 4 dagen te doen omdat je door dieet toch bepaalde voedingsstoffen misloopt.